Ver-bind is er voor ouders/verzorgers van kinderen met extra zorg, bijvoorbeeld door een diagnose, ziekte of andere omstandigheden. Als ouder/verzorger draait het vaak 24-7 om de zorg van je kind. Ondanks deze zorg loopt werk, je huishouden, gezin sociale contacten "gewoon"door. Je bent de spin in het web om alles draaiende te houden. Dat kan een hele klus zijn. De vraag: "Hoe gaat het met je?" "Trek je het nog ? " wordt niet altijd gesteld. Alle ogen zijn gericht op je kind. Tijdens de ontmoetingsavonden en andere activiteiten zijn we oprecht geintresseerd in jouw verhaal maar vooral ook wat jij nodig hebt om in je kracht te blijven of te komen. Het samen delen van verhalen leverd herkenning en erkenning op en van daaruit kunnen we samen elkaar steunen en ondersteunen.

Verder willen wij ons ook richten op de broers/zussen van deze kinderen. Ook zij zijn(vaak ongewild) mantelzorger van hun "bijzondere" broer of zus. Als broer of zus wordt er binnen het het gezin veel gevraagd van je aanpassingsvermogen. Dat is niet altijd even makkelijk en de buitenwereld heeft vaak geen idee hoe dit voor jou is. Wanneer heeft iemand voor het laatst gevraagd:" Hey joh hoe gaat het met je!" Wij horen graag jou verhaal en we hopen je in contact te brengen met andere lotgenoten zodat ook jullie gehoord en gezien worden.

 

Tijdens de ontmoetingsavonden en andere activiteiten werken wij in groepsverband. We werken met groepen van hooguit 12 personen zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om zijn of haar verhaal te kunnen doen. We maken op deze manier gebruik van de kracht van de groep.

 

Voor datums, tijdstippen en opgave zie aanbod en klik op ontmoetingsavonden en of workshops.

 

Je bent van harte welkom!

 

 

 

ver bind logo web 476x89